У США оголосили вирок зброярці фільму «Іржа» у справі про загибель операторки Гатчінс

Джерело: AP

Наглядачку за зброєю під час зйомок фільму “Іржа” Ханну Гутьєррес-Рід засудили до 18 місяців позбавлення волі після того, як присяжні визнали її винною у ненавмисному вбивстві української операторки Галини Гатчінс.

Як розповіли у виданні, вирок Гутьєррес-Рід винесла суддя штату Нью-Мексико Мері Марлоу Саммер, яка здійснює нагляд за процесом проти актора Алека Болдуіна.

Прокурори звинуватили Гутьєррес-Рід у тому, що вона ненавмисно принесла бойові набої на знімальний майданчик “Іржі”, де це було прямо заборонено, а також у тому, що вона не дотримувалася елементарних правил безпеки при поводженні зі зброєю. Після двотижневого судового процесу присяжні обговорювали свій вердикт близько трьох годин.

Своєю чергою, адвокати Гутьєррес-Рід просили пом’якшити вирок, зокрема з можливістю умовного терміну, але прокурори наполягали на ув’язненні терміном на 18 місяців через відсутність каяття.

Також адвокати наголошували на відносно молодому віці Гутьєррес-Рід “і на тому, який руйнівний вплив матиме злочин на її подальше життя”.

Після винесення вердикту Гутьєррес-Рід адвокати вимагали нового судового розгляду і просили звільнити її з в’язниці.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.