У Грузії відбулися жіночі марші протесту проти закону про «іноагентів»

Джерело: SOVA

У грузинській столиці Тбілісі та інших містах країни 20 квітня відбулися жіночі акції протесту проти “закону про іноагентів”.

Як розповіли у виданні, в столиці країни, як і в Горі, Марнеулі, Ахметі, Болнісі, Батумі, Озургеті, Цнорі, жінки вийшли, щоб висловити протест “російському закону”, що погіршить у разі ухвалення ситуацію з правами та свободами людини в Грузії.

Фото: SOVA

Фото: SOVA

Мітингувальники зібралися на площі Першої республіки та рушили у напрямку проспекту Руставелі — до будівлі, де 83 депутати підтримали документ “Про прозорість іноземного впливу” у першому читанні.

Фото: SOVA

У руках вони тримали транспаранти, прапори Грузії та ЄС. На плакатах — аргументи на противагу планам партії “Грузинська мрія”.

Організатори жіночої ходи наголосили, що ухвалення законопроєкту “Про прозорість іноземного впливу”, як і скасування гендерних квот для політичних партій, мають спільну мету – “зберегти владу, що становить ще більшу загрозу для усіх жінок, які мешкають у Грузії”.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.