Коли нападникам на поліціянтів на Вінниччині оберуть запобіжний захід — МВС

Джерело: телемарафон

Сьогодні, 22 квітня, за інформацією міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, суд має визначити запобіжний захід для двох чоловіків, підозрюваних у нападі на поліцейських у Вінницькій області.

Він додав, що деталі мотиву нападу нині встановлюються слідством, але вже відомо, що підозрювані перевозили гранати. Вони повідомили про місце, де скинули гранати у водоймище.

На місці події працюють криміналісти та слідчі, а також залучені водолази для пошуку вибухівки. Щодо зброї, якою було скоєно вбивство одного з поліцейських, Клименко повідомив, що пістолет уже вилучено та буде додано до матеріалів кримінальної справи.

Міністр також проінформував про стан другого поліцейського, який отримав поранення під час нападу, — середньо-тяжкий, але стабільний, і лікарі висловлюють позитивні прогнози.

“Якраз поліцейські їхали з виклику на телефон 102. Вони везли в машині затриманого – домашнього насильника. Ми розуміємо, що це була комендантська година, яка також діє також на території Вінницької області. Порушення правил дорожнього руху, які були скоєні підозрюваними, поліцейські це побачили та зупинили цей автомобіль”, – розповів Клименко.

Довідка. Напад стався 20 квітня близько 2 години ночі у Гайсинському районі, коли поліцейські зупинили автомобіль для перевірки. Водій та пасажир відкрили вогонь, внаслідок чого один поліцейський загинув, а інший був поранений.

Сповіщення про злочин надійшло від пораненого поліцейського, що дозволило швидко розпочати пошуки нападників і організувати поліцейську операцію на території Вінницької області та сусідніх регіонів.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.