В Італії викрили низку охоронців тюрем, які катували підлітків

Джерело: Reuters

У Мілані італійська поліція здійснила арешт 13 охоронців тюрми, зокрема 12 з них працювали у в’язниці для неповнолітніх Чезаре Беккаріа. Їх підозрюють у катуванні та жорстокому поводженні з молодими ув’язненими.

Крім арештованих, ще вісьмох тюремних офіцерів тимчасово відсторонено від служби.

Розслідування розпочалося на підставі звітів уповноваженого з прав ув’язнених і включало свідчення неповнолітніх затриманих. До справи додали аудіо- та відеоматеріали з камер спостереження та прослуховування телефонних розмов.

Марчелло Віола, головний прокурор Мілана, назвав цю ситуацію “болючою” та “поганою сторінкою в історії інституцій”. За його словами, затримані охоронці били ув’язнених, уникаючи залишення слідів на тілах, та виправдовували свої дії необхідністю виховання, хоча насправді це було незаконне насильство.

Справа викликала широкий громадський резонанс, а організація захисту ув’язнених Antigone зазначила, що хоча кількість неповнолітніх у в’язницях в Італії відносно невелика, вона швидко зростає. Станом на кінець лютого 2023 року в тюремних центрах утримувалося 532 неповнолітніх, порівняно з 381 у попередньому році.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.