На сайті «Епіцентру» продають речі з атрибутами російських десантних військ

Джерело: Букви

На сайті українського гіпермаркету “Епіцентр” продають товари з російською символікою, зокрема десантних військ РФ.

На сайті можна побачити килимки для комп’ютерної мишки з надписами “никто кроме нас”, “ВДВ” тощо та зображеннями російських військових, ведмедя у береті, дівчини з кокошником та автоматом.

Українською мовою “ВДВ” (воздушно-десантные войска) – ПДВ, повітряно-десантні війська. 

Окрім цього, можна побачити військові жетони з подібними написами та символіками і навіть чашку та наклейки на авто.

 

 

Місцями продавці товарів “стилізували” російські картинки під українські, просто вставивши тризубець або прапор України. До прикладу, жетон з написом ДШВ (десантно-штурмові війська) з зображенням кажана, який є емблемою російського роду військ.

Продавцями відповідних товарів вказані магазини Lasermark та ARBUZ.

Lasermark продає на сайті “Епіцентру” й інші товари з лазерним гравіюванням. Магазин також має власний вебсайт російською мовою, де також вказано про послугу лазерного гравіювання. На тому ж вебсайті зазначено, що центральний офіс магазину у Києві.

Щодо магазину ARBUZ, то він також продає інші види товарів на вебсайті “Епіцентр”, зокрема футболки з різноманітними принтами, екосумки, стікерпаки тощо. Деякі товари з українською символікою, однак більшості з них немає у наявності.

ОНОВЛЕННЯ (23 квітня, 15:30)

В “Епіцентрі” перепросили через продаж речей з атрибутами російських військ.

“Щиро перепрошуємо за цю прикру ситуацію. Сайт Епіцентру також функціонує як маркетплейс, тому сторонні продавці можуть самостійно виставляти свої товари на продаж.  Згаданого продавця буде заблоковано та всі товари видалені. Дякуємо за вашу небайдужість. Надалі ми будемо більш ретельно перевіряти наших продавців”, — наголосила директорка з комунікації компанії “Епіцентр” Юлія Чудновець.

  • Благодійний фонд “Гуркіт” разом із видавництвом Vivat зібрали 110 тонн книг, написаних російською мовою, та здали їх на макулатуру. За отримані кошти було придбано два пікапи для підрозділу ППО Центр.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.