Рекордна кількість росіян просять про притулок у західних країнах – британська розвідка

Джерело: міноборони Великої Британії

Британські розвідники зауважили, що у Росії рекордно зросли рівень дезертирства та кількість звернень від громадян РФ, які просять про притулок у країнах Заходу.

Зокрема за даними російської медіагрупи “Медиазона”, у березні 2024 року військові суди РФ винесли рекордну кількість вироків – 684 – за дезертирство.

Загалом від початку “часткової” мобілізації у РФ з вересня 2022 року, кількість таких вироків становить 7400, найбільше у Московській області – 496.

“Багатьох військових, яких вистежили і вони постали перед військовим судом, засудили до умовного терміну та повернули у їхні військові частини і на передову. Водночас кількість запитів про надання притулку у західних країнах від громадян РФ, які ухиляються від військової служби, сягла рекордного рівня”, – мовиться у звіті розвідки.

Розвідники резюмували, що всі військовослужбовці РФ повинні бути на службі невизначений термін з малою ймовірністю звільнитися.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.