Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на кордоні з Україною досить високий

Джерело: The Guardian

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив у четвер, 25 квітня, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні – досить високий.

Він також сказав, що сусідній Польщі не варто очікувати агресивних дій з боку РБ.

За словами Лукашенка, Білорусь перекинула кілька боєздатних батальйонів з Вітебської області, розташованої на кордоні з Росією, до західних меж країни.

У звіті Reuters із посиланням на російське агентство ТАСС цитують Лукашенка, який заявив, що назріли умови для початку російсько-українських мирних переговорів.

ТАСС також цитує слова Лукашенка про те, що може статися “апокаліпсис”, якщо Росія використає ядерну зброю у відповідь на дії Заходу.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.