Захисники півдня знищили ворожий пункт управління БпЛА

Джерело: ОК “Південь”

Станом на 25 квітня Сили оборони півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, знищуючи особовий склад російської армії та техніки противника.

Зокрема протягом доби отримали підтвердження, що у ворога стало менше на 103 окупантів і 32 одиниці озброєння та військової техніки, з них:

  • 16 одиниць автобронетехніки;
  • 11 гармат;
  • 3 міномети;
  • 2 човни.

Окрім того, українські оборонці вполювали два місця зберігання боєприпасів та пункт управління БпЛА росіян.

В Україні триває 792-га доба повномасштабної війни проти РФ. За цей час, станом на 24 квітня, втрати окупантів у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 462 тисячі осіб.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника. Також, силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 1 керовану авіаційну ракету Х-59 та 3 розвідувальні БпЛА противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 району зосередження особового складу противника.

Раніше ми повідомляли, що російські війська шість місяців штурмували невелике село Новомихайлівка, водночас втративши понад 250 одиниць бронетехніки.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський повідомив, що від початку цього року на Таврійському напрямку російські окупанти втратили 212 танків.

У британській розвідці зазначили, що з початку повномасштабного вторгнення російські війська втратили значну кількість техніки, але зберігають здатність відновлювати втрати і продовжувати війну. За даними аналітиків, з 24 лютого 2022 року по 25 січня 2024 року російські сухопутні війська, ймовірно, втратили в Україні приблизно 2600 танків і 4900 інших бойових броньованих машин (ББМ). У 2023 році загарбники могли втратити на 40% менше техніки, ніж у 2022-му.

Відповідно до даних аналітиків UA War Infographics, у 2023 році військовослужбовці Збройних сил України вполювали 45 російських бойових літаків.

Станом на 23:00 в суботу, 18 травня, ситуація на фронті залишається напруженою. Українські захисники дають відсіч натиску російських окупантів, посилюють нашу оборону та за сприятливих умов – контратакують.

Протягом дня, 18 травня, російські війська здійснили 46 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 284 вибухи. 

Європейський Союз заявив, що зупиняє розповсюдження чотирьох пов’язаних із Росією ЗМІ в ЄС, зокрема “Голосу Європи”, “РИА Новости”, газети “Известия” та “Російської газети”.

Станом на 19:30 в суботу, 18 травня, на фронті відбулось 77 бойових зіткнень, сім ще тривають. При цьому українські воїни чотири рази здійснювали штурмові дії з метою вибити противника із займаних позицій.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск в суботу, 18 травня, повідомив, що Польща інвестує 10 мільярдів злотих (2,55 мільярда доларів) у програму захисту свого східного кордону через можливу загрозу з боку Росії і Білорусі.