Протягом дня внаслідок атак РФ на Дніпропетровщину постраждали три людини

Джерело: голова Дніпропетровської ОДА Сергій Лисак

Протягом дня, 27 квітня, російські загарбники завдали 13 ударів дронами-камікаде по Нікопольщині, п’ять разів обстрілювали район з артилерії та скинули боєприпас з БпЛА.

Під російським вогнем були Нікополь, Мирівська та Покровська сільська громади. 

Внаслідок атаки постраждали дві жінки – 40 та 88 років. 

Пошкоджені дві п’ятиповерхівки, дев’ять приватних будинків, авто, агрофірма та шість господарських споруд, одна з яких зайнялася. Рятувальники ліквідували пожежу.

Через пошкодження лінії електропередач без світла залишились понад 300 абонентів.

Внаслідок атаки ворога по Дніпру 59-річна жінка зазнала поранень. В неї різана рана, вона лікуватиметься амбулаторно.

Ввечері 20 травня на Московській біржі відбувся обвал акцій російського “Газпрому” після того, як стало відомо, що компанія не виплачуватиме дивіденди за підсумками роботи у 2023 році.

20 травня, на позачерговій сесії Запорізької міської ради депутати проголосували за перейменування понад 140 вулиць та провулків міста. Одну з вулиць у Запоріжжі перейменували на честь двох неповнолітніх партизанів Тиграна Оганнісяна та Микити Ханганова, котрих вбили росіяни наприкінці червня 2023 року у Бердянську .

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили оперативну інформацію з фронту станом на 22.30. За добу відбулося 95 бойових зіткнень, противник завдав п’ять  ракетних (із застосуванням шести ракет), 39 авіаційних ударів (скинув 40 КАБів) та 309 ударів дронами-камікадзе, також здійснив 2910 обстрілів позицій наших військ із використанням різних типів озброєння.

Станом на 20 травня Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, знищуючи особовий склад російської армії та техніку противника.

20 травня міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен повідомила про постачання Силам оборони броньованих бойових машин піхоти YPR із бойовими станціями дистанційного керування.