Видання Financial Times уклало угоду з OpenAI щодо навчання ШІ

Джерело: сайт OpenAI

Financial Times оголосила про укладення угоди з компанією OpenAI, згідно з якою контент видання буде використовуватися для навчання штучного інтелекту.

Ця співпраця дозволить OpenAI вдосконалити свої ШІ-моделі, включаючи популярний ChatGPT, за допомогою журналістських матеріалів Financial Times.

У межах угоди також передбачається розробка нових ШІ-продуктів та функцій, що надаватимуться читачам Financial Times. Ці інновації мають на меті покращити користувацький досвід, зокрема, забезпечити більшу персоналізацію та цілеспрямованість контенту.

Генеральний директор Financial Times, Джон Ріддінг, наголосив на важливості компенсації видавцям за використання їхнього контенту в комерційних цілях. Раніше OpenAI вже пропонувала видавцям від $1 млн до $5 млн на рік за ліцензування їх контенту, що свідчить про потенціал взаємовигідної співпраці між технологічними компаніями та медіаіндустрією.

Водночас, деякі видавці висловлюють занепокоєння щодо умов використання їхнього контенту ШІ-компаніями, побоюючись втрати контролю над власними матеріалами і потенційного зниження їх вартості.

  • OpenAI оголосила про запровадження безоплатного доступу до ChatGPT, без облікового запису, з метою зробити інструменти штучного інтелекту доступними для всіх користувачів. Компанія сподівається, що цей крок допоможе залучити більше людей до підписки на GPT-4.
  • OpenAI випустила оновлену версію свого чат-бота ChatGPT, яка тепер здатна запам’ятовувати висловлювання користувачів для подальшого використання у майбутніх діалогах.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.