У Запорізькій області планують побудувати п’ять підземних шкіл, — ОВА

Джерело: голова Запорізької ОВА Іван Федоров

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив, що в Запоріжжі та області побудують п’ять підземних шкіл й Міністерство освіти і науки України вже погодило перші проєкти обласної команди. 

За словами Федорова, попереду ще більше проєктів, а загальна сума субвенції від держави – до 500 мільйонів гривень.

Перші три школи планують побудувати в Запоріжжі та ще дві – в Запорізькому районі.

“Вони стануть освітньою платформою для дітей одразу декількох районів обласного центру і декількох населених пунктів області. Наша мета – надати можливість всім дітям, які цього хочуть, повернутися до навчання офлайн. Загалом у перспективі – 10 підземних шкіл”, – повідомив голова ОВА.

Цього тижня оголосять перші тендери на будівництво освітніх закладів.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативні ситуацію на фронті станом на 22:00 22 жовтня. Ситуація на Покровському та Курахівському напрямках залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля.

Згідно з першими результатами інструментально-лабораторних досліджень, які були проведені спеціалістами Центру досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки, у ґрунтах на деокупованих територіях Миколаївщини виявили підвищений вміст важких металів (миш’яку, свинцю, міді, цинку) та залишків вибухових речовин. 

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув із неанонсованим візитом до російської Казані у день початку триденного саміту країн БРІКС.

Російське МЗС викликало посла Німеччини Олександра Ламбсдорфа, якому висловили протест через створення регіонального штабу морського командування НАТО у східнонімецькому місті Росток.

Очікується, що вже завтра перші північнокорейські війська прибудуть до Курської області на допомогу Росії, повідомив начальник Головного управління розвідки оборони України Кирило Буданов.