Поляки обурились написом «Banderaciaga» на кофті Jerry Heil

Джерело: Букви

В Польщі розкритикували кофту представниці України на “Євробаченні-2024” Jerry Heil з написом “Banderaciaga” й закликали не голосувати за Україну на пісенному конкурсі.

Колаж: Mateusz Kasprzak/X

В березні українська виконавиця Jerry Heil опублікувала в TikTok відео, на якому виконує пісню Teresa & Maria й одягнена у світшоті з написом “Banderaciaga”.

В Україні очільника ОУН-УПА Степана Бандеру вважають борцем за незалежність, проте в Польщі його звинувачуюють в масових вбивствах польського населення на Волині та в Східній Галичині в 1943-1944 роках, відомі як Волинська трагедія.

Поляки в соцмережах почали критикувати співачку, закликаючи не голосувати за Україну на “Євробаченні-2024”, а українцям – “вчити історію”.

“Нема слів. Напишу так: НІ викладанню історії України в польських школах. Даймо можливість цим українським дітям, які навчаються в Польщі, дізнатися історичну правду”, – написав користувач X.

 

“Ну, і польську молодь обманюють, щоб пропагувати фальшивих героїв війни. Треба вчити історію, виховувати…”, написав ще один користувач.

Станом на 2 червня Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, знищуючи особовий склад російської армії та техніку противника.

2 червня голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький повідомив, що вже наступного тижня ситуація в енергосистемі України прогнозується складніша, ніж в останні дні травня. 

Парамедикиня “Госпітальєрів” Катерина Галушка опублікувала допис з історією одного з оборонців, котрий отримав складне поранення на фронті. Військовослужбовець втратив обидві руки, зневірившись у своєму майбутньому. Госпітальєрка закликала підтримувати військових, пояснювати, що після ампутації поранені отримують якісні протези та мають змогу вести повноцінне життя.

Галла Томасдоттір перемогла на президентських виборах в Ісландії, отримавши понад 34% голосів.

Колишній віцеканцлер Німеччини в уряді Меркель, Зігмар Габріель закликав зламати Росію, позаяк будь-яка перемога Путіна, чи то за столом перемовин, або на полі бою лише розпалить апетити Кремля.