У Росії прорвало ще одну дамбу: затоплені сотні будинків

Джерело: росЗМІ

У суботу, 11 травня, в Омській області Росії прорвало дамбу, внаслідок чого затопило сотні будинків.

Як йдеться в повідомленні, депутат російської думи Андрій Альохін заявив, що потоп почався з села Ашевани. За його словами, людей нібито евакуювали, зокрема, переселили до школи. Однак згодом затопило і її, тож жителів перевезли до Усть-Ішима, а також везуть до міста.

Фото: Астра

Фото: Астра

Губернатор Омської області Віталій Хоценко поінформував, що “прогноз щодо паводку невтішний”.

За даними російського МНС, рівень води в річках Ішим та Іртиш продовжує підніматися. В Іртиші – 869 см, в Ішимі поблизу села Оріхове – 1 633 см. В Усть-Ішимському районі зараз підтоплено 317 житлових будинків та 467 присадибних ділянок. Обмежено рух на п’яти ділянках автошляхів, відрізаними залишаються 19 населених пунктів.

Загалом евакуйовано 401 особу.

Протягом дня, 28 вересня, армія РФ здійснила 62 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 130 вибухів. 

Букви підготували підбірку різноманітних фільмів, які вийдуть на екрани вже в жовтні.

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Міністерство юстиції США відкрило кримінальні звинувачення проти трьох іранських оперативників, підозрюваних у зламі президентської кампанії Дональда Трампа та поширенні викраденої інформації в ЗМІ.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська.