В ЄС за три роки почастішали випадки насилля щодо представників ЛГБТК+

Джерело: Reuters

За даними опитування, представники ЛГБТК+ в Євросоюзі рідше зазнають дискримінації, однак зросла кількість випадків насилля у порівнянні з тим, що було три роки тому.

Відповідне онлайн-опитування провели органи ЄС з прав людини влітку 2023 року. Опублікували ж результати опитування 14 травня 2024 року. В опитуванні взяли участь понад 100 000 осіб, які ідентифікують себе представниками ЛГБТК+.

Результати опитування засвідчили незначні зміни у порівнянні з подібним опитуванням, проведеним три роки тому.

“Більше ЛГБТК+ осіб у Європі зараз відкрито говорять про те, ким вони є. Водночас вони частіше зазнають насильства, переслідувань і залякувань, ніж раніше”, – мовиться у повідомленні.

Дані, скориговані для порівняння між опитуваннями, показали, що частка респондентів у 27 країнах-членах ЄС, які сказали, що вони зазнали фізичного або сексуального нападу за п’ять років до опитування через те, що вони ЛГБТК+, зросла до 14% із 11% у попередньому опитуванні.

Найгіршими показники насильства щодо представників ЛГБТК+ є в Болгарії (18%) та Латвії (17%). Найчастіше насилля зазнають інтерсексуали і трансгендери.

Близько 36% опитаних повідомили, що відчували дискримінацію щонайменше в одній зі сфер свого життя (на роботі, навчанні, у медзакладах, під час контактів з державними службами, а також у магазинах, ресторанах, барах і нічних клубах) протягом року. У попередньому опитуванні цей показник сягав 42%.

Найбільше дискримінацію відчували представники ЛГБТК+ у Болгарії та на Кіпрі – 48% в обидвох країнах. Найчастіше дискримінацію відчувають інтерсексуали (61%) і трансгендери (54%). Це єдині категорії, де показник перевищував 50%.

Опитування також проводилось у країнах-кандидатах на членство у ЄС, таких як Албанія, Північна Македонія та Сербія.

У Венесуелі від жовтня почали святкувати Різдво. Міста прикрасили святковими декораціями, щоб відволікти населення від нещодавніх скандальних виборів.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру очільниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи. Її взяли під варту.

Президент США Джо Байден заявив про сумнів, щодо того, що майбутні президентські вибори відбудуться “мирно”. Водночас він пообіцяв, що вони будуть “вільними та справедливими”.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожує Європейському Союзу через “переслідування” його країни.