Справу про сексуальні злочини Гарві Вайнштейна розглянуть повторно

Джерело: CNN

Офіс окружного прокурора Мангеттена перегляне справу про сексуальні злочини проти кіномагната Гарві Вайнштейна.

Як розповіли у виданні, на першому слуханні у справі колишнього кінопродюсера з моменту скасування вироку суддя залишив Вайнштейна під вартою до повторного розгляду справи, а наступне слухання призначено на 29 травня.

У лютому 2020 року присяжні на Мангеттені визнали Вайнштейна винним у сексуальному насильстві проти колишньої асистентки виробництва Міріам Хейлі в 2006 році та в зґвалтуванні акторки Джессіки Манн у 2013 році. Вони є одними з понад 80 жінок, які звинуватили його в сексуальних домаганнях. Вайнштейна засудили до 23 років позбавлення волі.

Утім, апеляційний суд Нью-Йорка скасував вирок і призначив новий судовий розгляд, зазначивши, що суддя “припустився критичної помилки, дозволивши трьом жінкам дати свідчення про ймовірне сексуальне насильство з боку Вайнштейна, які не були частиною кримінальних звинувачень проти нього”.

Рішення суду перевернуло справу проти Вайнштейна, чиє засудження стало символом успіху руху #MeToo.

Згодом окружна прокуратура Мангеттена заявила, що планує повторно розглянути справу. За словами пані прокурора Ніколь Блумберг, справу планують переглянути у вересні.

Експерти з права вважають, що процес може бути тривалим і все залежатиме від того, чи жінки, які звинуватили його, готові знову давати свідчення. Одна з жінок, Мімі Гейлі, сказала, що вона все ще вирішує, чи давати свідчення на будь-якому повторному суді.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.