У Києві та Дніпрі запровадили екстрені відключення електроенергії

Джерело: Сергій Коваленко/Facebook

Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко повідомив, що станом на вечір 15 травня, у Києві та Дніпрі запровадили екстрені відключення електроенергії.

Коваленко зазначив, що сьогоднішній досвід показує необхідність впровадження графіків. Тож “Укренерго” розрахувало та довело ОСР ліміти споживання на завтра з 00:00 до 9:00 та з 16:00 до 00:00.

Водночас, у разі перевищення цих лімітів застосовуватимуться стабілізаційні відключення.

Додатково про застосування графіків поінформують ОСР та ми. Дізнатися графіки для Києва, Дніпра та області можна на сайті YASNO. Що робити? Підготуватися, але не панікувати. Максимально обмежити своє використання електроенергії, – наголосив гендиректор YASNO.

Він додав, якщо всі дослухаються та економитимуть споживання, – вдасться пройти ліміти безболісно.

Зауважимо, 14 травня у низці областей України запровадили аварійні відключення електроенергії. Водночас енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури не обмежуватиметься.

Контрольовані аварійні відключення споживачів були вимушено застосовані по всій Україні через значний дефіцит електроенергії в системі.

Раніше повідомляли, що Україна постала перед проблемою значного дефіциту електроенергії протягом більшої частини доби, що призводить до планування обмежень споживання для промисловості. Тому енергетики прогнозували рекордний обсяг імпорту електроенергії з п’яти країн Європи.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.