Путін здійснить візит до Китаю, плануючи «поглибити стратегічне партнерство»

Джерело: Reuters

Глава Росії Володимир Путін 16 травня відвідає Китай для переговорів із президентом КНР Сі Цзіньпіном, які, як сподівається Кремль, поглиблять стратегічне партнерство між двома геополітичними суперниками Сполучених Штатів.

Китай і Росія оголосили про “безмежне” партнерство у лютому 2022 року, коли Путін здійснив візит до Пекіна за кілька днів до того, як відправив сотні тисяч російських солдатів в Україну, спровокувавши найбільше збройне протистояння в Європі з часів Другої світової війни.

Зауважується, ця поїздка стане для глави РФ першим закордонним візитом після переобрання на новий президентський термін.

Як повідомили у Кремлі, у межах візиту Путні та президент КНР Сі Цзіньпін “детально обговорять весь спектр питань всебічного партнерства і стратегічної співпраці, визначать ключові напрями подальшого розвитку російсько-китайського практичного співробітництва, детально обміняються думками щодо найактуальніших міжнародних та регіональних питань”.

Також зазначається, що за підсумками зустрічі Сі та Путін мають підписати спільну заяву.

Раніше Путін в інтерв’ю китайським ЗМІ повідомив, що підтримує мирний план КНР щодо припинення війни в Україні та наголосив, що Пекін повністю розуміє, “що стоїть за кризою”.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.