Apple видалила з китайського App Store додатки Telegram та WhatsApp на вимогу Пекіна

Джерело: Bloomberg

Компанія Apple видалила з китайського магазину App Store застосунки компанії Meta та месенджер Telegram. Це сталося на вимогу китайського уряду.

Зокрема з App Store зникли додатки WhatsApp, Threads, Telegram, а також Signal.

Компанія Apple поінформувала, що адміністрація кіберпростору Китаю наказала видалити ці платформи з “міркувань національної безпеки”.

Як розповіли в агенції, в КНР протягом багатьох років забороняли використання іноземних платформ обміну повідомленнями та соціальних мереж, таких як WhatsApp.

На думку журналістів, це допомогло таким додаткам, як WeChat від Tencent домінувати всередині країни, хоча китайські користувачі, як і раніше, можуть використовувати віртуальні приватні мережі для перегляду іноземних ЗМІ.

Співзасновник та головний виконавчий директор компанії AppInChina Річ Бішоп зазначив, що китайські споживачі здебільшого обмежені лише китайськими додатками з невеликою кількістю міжнародних.

“Це досить велика зміна, тому у певному сенсі вона ще більше відріже китайських громадян від решти світу”, – вважає Бішоп.

Цікаво, що дії китайського уряду проти американської кампанії відбуваються в той момент, коли уряд США вживає заходів щодо заборони соцмережі відеододатку від пекінської компанії ByteDance Ltd – TikTok.

Американські політики також посилалися на проблеми національної безпеки, намагаючись змусити компанію продати TikTok “не китайському власнику”, інакше їй загрожує заборона працювати на ринку США.

Американський репер 6ix9ine (справжнє ім’я — Даніель Ернандес) збирається приїхати 19 жовтня в Москву, щоб дати концерт. Про це він повідомив у сторіс в інстаграмі.

16-річний Ерік Кілберн зі США встановив два нових рекорди у Книзі рекордів Гіннеса як підліток із найбільшими руками та стопами. Його кінцівки значно перевищують середньостатистичні показники дорослих людей.

Якщо ворог окупує Покровськ, Україна ризикує вдвічі зменшити виробництво сталі через нестачу вугілля. Таку заяву зробив президент об’єднання “Укрметалургпром” Олександр Каленков.

Глава Польщі Анджей Дуда наголосив, що не хоче створювати точки напруги між Варшавою та Києвом. Він розкритикував позицію міністра оборони Владислава Косіняка-Камиша стосовно того, що Україні не варто очікувати вступу до ЄС без вирішення “Волинського питання”. 

Правоохоронці повідомили про підозру львівському блогеру за “злив” локацій Збройних сил України та шахрайство.