«ARTA AND ART»: в Києві відкрилась благодійна виставка на підтримку Нацгвардії України

Джерело: Мінкульт

Сьогодні, 16 травня, в День вишиванки, у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури відкрилася виставка “ARTA AND ART: Поєднання мистецтва та патріотизму”. Це благодійний проєкт, спрямований на підтримку Національної гвардії України.

На виставці представлені мистецькі артоб’єкти – гільзи від снарядів. Їх розписали студенти та викладачі Академії.

Матеріали для творчої роботи були надані четвертою бригадою оперативного призначення “Рубіж” Національної гвардії України (Військова частина 3018).

Кошти, вторговані від реалізації мистецьких творів, будуть спрямовані на потреби цієї ж бригади Національної гвардії України. За ці кошти планують закупити важкі коптери “Баба Яга”.

“Хочу подякувати студентам, викладачам, професорам академії і особливо авторам цих чудових робіт, які, попри сесію, знайшли час розписати ці гільзи. Річ у тому, що ворог навіть і не здогадується, що цей відпрацьований по них матеріал може стати знову зброєю проти них. Ці гільзи після реалізації, після того, як потраплять в руки донаторів, перетворяться в БпЛА і будуть нищити ворога. Об’єднання суспільства і війська в Україні це дійсно щось безпрецедентне. Це робить нас непереможними, надає нам можливостей, мотивації воювати й відвоювати нашу територію кожного дня”, – наголосили військові.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…