ТО Севастополь масовано атакували БпЛА: пошкоджено підстанцію, місто залишилось без світла

Джерело: окупаційний “губернатор” Севастополя Михайло Развожаєв та міноборони РФ

У ніч на 17 травня ТО Севастополь атакували безпілотники. Пошкоджень зазнала місцева електрична підстанція, місто залишилось без світла.

За твердженням окупантів, на підстанцію “Севастополь” впали уламки збитих безпілотників, внаслідок чого припинила роботу частина обладнання.

Згодом Развожаєв повідомив, що для відновлення роботи підстанції знадобиться “більше часу”. Попередньо – кілька діб.

“Поки проводяться відновлювальні роботи, місто не може отримувати достатню кількість електроенергії. Відповідно, будуть точкові відключення світла. Про те, коли і в яких районах міста будуть відключати електроенергію, будуть інформувати комунальні служби”, – зазначив окупант.

Він додав, що через ситуацію в енергосистемі вирішено скасувати навчання у школах, закладах середньої профосвіти та дитсадках.

Додамо, що за повідомленням ворожого міноборони, цієї ночі РФ та окуповані РФ території нібито атакували понад сотня безпілотників. Всі, за повідомлення відомства, начебто були збиті або перехоплені.

Мовиться про  51 БпЛА над ТО Кримом, 44 над Краснодарським краєм, 6 над Бєлгородщиною та один над Курською областю. Щобільше, міноборони РФ повідомило про знищення 6 морських БпЛА у Чорному морі.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.