Протягом дня відключення споживачів не плануються до вечірніх пікових годин навантаження

Джерело: Міненерго

Сьогодні, 17 травня, відключення споживачів протягом дня до вечірніх пікових годин навантаження не плануються.

Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини.

Також вчора у денні години Україна надавала аварійну допомогу Польщі – отримувала надлишки електроенергії.

Сьогодні вночі та в ранкові години пікового споживання аварійна допомога не залучалась. Водночас застосовувалися стабілізаційні відключення споживачів.

Загалом відключення як промислових, так і побутових споживачів застосовувалися минулої доби в усіх регіонах, окрім Херсонщини. Застосування графіків погодинних відключень можливе сьогодні з 19:00 до кінця доби.

Аби зменшити тривалість відключень, Міненерго звертається до споживачів з проханням про економне та відповідальне споживання електроенергії. Це важливо для балансування енергосистеми та стабілізації енергопостачання.

Важливо зменшити використання енергомістких приладів у пікові години (особливо ввечері з 17:00 до 22:00).

У Міненерго просять промислових споживачів максимально залучати імпорт для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми.

Читайте також: Як залишатися на зв’язку під час відключень електроенергії: інструкція від Мінцифри

У Вінницькій області внаслідок падіння уламків ворожого дрона пошкоджено обладнання одного з енергетичних об’єктів. Знеструмлювалися понад 23 тисячі абонентів у 4 населених пунктах. На ранок більшість із них заживили.

У Сумській області з технологічних причин короткостроково вимикалась високовольтна повітряна лінія. Внаслідок цього знеструмлювалися підприємство теплогенерації та побутові споживачі у м. Суми, об’єкти залізниці, а в м. Харків вимикалися побутові споживачі (близько 182 тисяч), метрополітен, тепломережі та очисні споруди. Усіх споживачів заживлено.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 22 489 МВт*год. Експорту не передбачається.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.