Прем’єр-міністр Австралії заявив, що дітям до 16 років слід заборонити доступ до соцмереж

Джерело: The Guardian

Прем’єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе підтримав пропозицію заборонити дітям реєструвати облікові записи в соціальних мережах до досягнення ними 16 років, заявивши, що надмірне спілкування в Інтернеті в юному віці серйозно шкодить їх психічному здоров’ю.

“Ми хочемо, щоб наші молоді австралійці проводили більше часу на вулиці, займаючись спортом, спілкуючись одне з одним у звичний спосіб і менше часу – в Інтернеті. І один зі способів зробити це – через обмеження в соціальних мережах”, – сказав Альбанезе.

Він додав, що часто злі коментарі в соціальних мережах можуть завдати шкоди дорослим і ще гірше впливають на дітей.

“Це може бути руйнівним. Я не дивлюся на коментарі у своїх соціальних мережах, тому що, якби я дивився, мені було б важко вийти з дому вранці. Люди анонімно кажуть речі, які є жахливими”, – сказав він.

В Австралії діють заборони на реєстрацію в соціальних мережах для дітей віком до 13 років, проте зараз пропонують запровадити обмеження для молоді віком до 16 років.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.