Стефанчук назвав «ворогами України» всіх, хто ставить під сумнів легітимність Зеленського

Джерело: LB.ua

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що ті, хто сумніваються в легітимності Президента Володимира Зеленського, є ворогами України.

“Будь-які особи, які сьогодні, в період воєнного стану, ставлять питання легітимності Президента України, це вороги України”, – сказав він.

За словами Стефанчука, такі особи розповсюджують неправдиву інформацію.

“Я дуже не хочу, щоб політичні гниди розхитували питання легітимності влади в України”, – наголосив він.

Спікер ВРУ додав, що 108 стаття Конституції чітко регламентує момент завершення здійснення повноважень президента – це вступ на посаду новообраного президента.

При цьому закон про правовий режим воєнного стану містить норму, що всі органи державної влади продовжують діяти до того моменту, поки не буде знято спеціальний режим воєнного стану.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.