Пропалестинські демонстранти захопили університет імені Гумбольдта у Берліні

Джерело: Bild

23 травня пропалестинські демонстранти зайняли приміщення університету імені Гумбольдта у Берліні. Згідно з домовленостями, протестувальники мали залишатися в університеті лише до вечора, втім, один із представників мітингу уже заявив, що вони не вийдуть із приміщень університету доти, доки їхні вимоги не будуть задоволені.

Студенти ходять територією університету в палестинських шарфах, вони також вивісили великий банер із написом “Інститут Джабалії” — за назвою місця на півночі сектора Гази. Також протестувальники наносять написи “Free Palestine”.

Представники групи “Студентська коаліція Берліна” звинувачують Ізраїль у “геноциді” і “масових вбивствах”, а також говорять про “безумовну солідарність з палестинським народом”. Вони вимагають, щоб берлінські університети закликали до негайного припинення вогню і чинили тиск на уряд Німеччини через допомогу Ізраїлю.

Загалом у захопленні приміщень університету брало участь близько 300 осіб. За даними поліції, вони вигукували, зокрема, незаконні гасла, пов’язані з війною на Близькому Сході та розкидали листівки.

Проти учасників акції вже порушили 25 кримінальних справ — за використання знаків нелегальних організацій, псування майна та опір правоохоронцям.

Як мінімум один співробітник поліції постраждав під час виконання своїх обов’язків.

Близько ста осіб досі залишаються у приміщенні університету.

Зауважимо, вранці 22 травня кілька десятків пропалестинських демонстрантів зайняли будівлю факультету мистецтв та соціальних наук Маастрихтського університету. Вимагали розірвати всі зв’язки з Ізраїлем.

Раніше ми повідомляли, що пропалестинські протестувальники встановили табори в університетських містечках по всій Австралії.

Окрім цього, у квітня десятки протестувальників захопили будівлю Колумбійського університету в Нью-Йорку, забарикадувавши входи та розгорнувши палестинський прапор із вікна.

Місто Кайл в канадській провінції Саскачеван зіткнулося з перешкодою напередодні місцевих виборів: ніхто не балотується на посаду мера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.