Уряд зобов’язав обленерго забезпечити рівномірну черговість відключення світла

Джерело: Денис Шмигаль/Telegram

Уряд під час засідання 24 травня затвердив постанову, яка зобов’язує обленерго забезпечити рівномірну та справедливу черговість відключень електроенергії для споживачів.

“Пріоритетне енергозабезпечення матимуть об’єкти критичної інфраструктури, лікарні, військові підприємства та підприємства, які виконують мобілізаційні завдання”, — наголосив прем’єр-міністр.

Крім того, уряд підтримав законопроєкт, який дозволить суттєво покращити ситуацію на ринку електроенергії та розв’язати питання боргів на балансуючому ринку.

Так, пропонується створення спеціальних рахунків для широкого кола субʼєктів, що дозволить забезпечити прийнятний рівень розрахунків. Це дасть змогу зменшити борги перед “Укренерго” і покращить ситуацію зі стійкістю української енергосистеми.

Денис Шмигаль наголосив, що уряд у щоденному режимі працює, аби покращити ситуацію в енергетиці. Зокрема, стоїть три ключові завдання:

  • децентралізація енергосистеми та розвиток відновлювальної енергетики;
  • подальша інтеграція з ЄС та розширення можливостей для імпорту електроенергії;
  • ремонти та відновлення того, що критично важливо відновити.

В Україні активно створюють і використовують новітню зброю. Завдяки прагненню перехитрити ворога і великим інвестиціям, Україна стає центром для розробки автономних дронів та іншого озброєння.

АТ “Укрзалізниця” поінформувала, що, вивчивши відгуки та досвід залізниць-патнерів, залучили експертів UAnimals, юристів, колег з Мінінфраструктури та вже подали на затвердження зміни стосовно до правил перевезення тварин.

Журналіст та письменник, лавреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Станіслав Асєєв отримав осколкове поранення на фронті.

3 липня обленерго застосовуватимуть: з 08:00 до 13:00 – дві черги, в інші години доби – три черги відключень одночасно. Причина – високий рівень енергоспоживання через спеку.

Речник Кремля Дмитро Пєсков у вівторок, 2 липня, заявив, що Росія не може коментувати ідею Дональда Трампа щодо припинення війни в Україні, оскільки Москва не знає суті його слів.