Заміна червоного м’яса на рибу допоможе врятувати 750 тисяч життів – дослідження

Джерело: The Guardian

Результати нового дослідження свідчать, що заміна червоного м’яса на рибу, таку як оселедець, сардини й анчоуси, може врятувати 750 тис. життів на рік і допомогти подолати кліматичну кризу.

За словами науковців, вживання червоного м’яса пов’язане з більш високим ризиком захворювань у людей, а також з істотною шкодою для навколишнього середовища. Натомість риба – дуже поживна, екологічно чиста, до того ж її багато у світовому океані.

Група японських і австралійських дослідників виявили, що заміна червоного м’яса рибою може запобігти 750 тис. смертей на рік і значно знизити поширеність інвалідності внаслідок захворювань, пов’язаних із харчуванням.

“Щоб поліпшити здоров’я людини і здоров’я планети, ми повинні обмежити споживання червоного м’яса і перейти на продукти, які є одночасно здоровими і екологічно чистими”, – зауважили дослідники.

Вони пояснили, що порівняно з червоним м’ясом морепродукти не тільки забезпечують вищу концентрацію необхідних поживних речовин, а й запобігають неінфекційним захворюванням (НІЗ), пов’язаним із харчуванням.

“Наше дослідження показує, що використання риби як альтернативи червоному м’ясу потенційно може принести значну користь громадській охороні здоров’я із запобіганням у всьому світі 0,5-0,75 млн смертей від НІЗ, пов’язаних із харчуванням, особливо з погляду зниження ішемічної хвороби серця”, – розповіли експерти.

Додали, що риба багата на довголанцюгові поліненасичені жирні кислоти омега-3, споживання яких може запобігти ішемічній хворобі серця, а також багата на кальцій і вітамін B12. За словами дослідників, риба також має найнижчий вуглецевий слід серед усіх джерел їжі тваринного походження.

Колумбійська співачка Шакіра перервала свій виступ на сцені LIV Miami після того, як помітила, що один з фанатів знімає її під час танцю під новий сингл “Soltera”, підсунувши телефон під поділ її сукні. Артистка спершу спустилася в зал, а згодом продовжила виступ після інциденту.

Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко придбав для Сил оборони 80 “Мавіків” з тепловізорами, а також мікросхеми для 2000 детекторів дронів “Ванільний цукорок”. 

Катар передасть Збройним силам України 24 самохідні гаубиці PzH ​​2000 у межах угоди з урядом Німеччини, повідомляє видання з посиланням на власні джерела. Натомість отримає від Берліна партії нових машин.

В Україні станом на 16 вересня вже намолочено 39,06 млн тонн нового врожаю на площі у 10,9 млн га.

16 вересня президентка Молдови Мая Санду перервала своє інтерв’ю в етері через землетрус під час прямої трансляції.