Відвідування сауни можуть принести користь людям з депресією – дослідження

Джерело: Business Insider

Згідно з новим дослідженням, регулярні відвідування сауни можуть допомогти у лікуванні депресії.

Клінічна психологиня Центру інтегративного здоров’я Ошер Каліфорнійського університету в Сан-Франциско Ешлі Мейсон та її команда провели клінічне випробування 12 людей із великим депресивним розладом.

Вони лікували їх за допомогою когнітивно-поведінкової терапії та сеансів у сауні. До кінця дослідження 11 із 12 учасників більше не відповідали критеріям великого депресивного розладу.

Однією з ключових ідей дослідження є температура тіла. Дослідження свідчить, що у людей з депресією температура тіла часто вища за середню, а коли симптоми покращуються, нормалізується і температура тіла.

Мейсон наголосила, що потрібно провести ще більше досліджень, перш ніж вона зможе остаточно підтвердити, що терапія в сауні лікує депресію. 

“Але лікування розуму та тіла з таким результатом, безумовно, заслуговує на подальше вивчення”, — сказала вона.

Зрештою психологиня хоче зібрати достатньо клінічних доказів, щоб страхові компанії покривали витрати на сауни для людей з депресивним розладом.

Уночі 18 жовтня російські окупаційні війська масовано атакували Україну безпілотниками, загалом випустивши 135 БпЛА.

Гаррі Стайлс, Найл Хоран, Зейн Малік та Луї Томлінсон опублікували спільну заяву у зв’язку зі смертю свого колишнього колеги по гурту One Direction Ліама Пейна.

Після того, як 17 жовтня стало відомо про вбивство лідера терористичного угруповання ХАМАС Ях’ї Сінвара, ліванське угруповання Хезболла заявило, що загострюватиме війну проти Ізраїля.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.