Помер композитор «Мері Поппінс» Річард М. Шерман

Джерело: CNN

Американський автор пісень Річард М. Шерман  помер у віці 95 років. Він разом зі своїм покійним братом Робертом написав пісні для фільму Діснея “Мері Поппінс” 1964 року, а також “It’s a Small World”.

Новину підтвердили на сайті Walt Disney Company. Шермана назвали “одним із найплідніших композиторів-ліриків в історії сімейних розваг і ключовим членом найближчого кола творчих талантів Walt Disney”.

Фото: Jennifer Lourie/FilmMagic/Getty Images

За інформацією, Річард Шерман помер 25 травня в медичному центрі Cedars-Sinai у Беверлі-Хіллз, Лос-Анджелес, через хворобу, пов’язану з віком.

У 1965 році Шерман разом з братом отримав дві премії “Оскар” за свою роботу над “Мері Поппінс”: за найкращу оригінальну музику та найкращу оригінальну пісню для “Чім Чім Чер-і”.

Протягом 1970-х років братів Шерманів номінували на “Оскар” ще сім разів за інші фільми Діснея, включаючи “Chitty Chitty Bang Bang” і “Bedknobs and Broomsticks”. Вони також отримали премію “Греммі” за найкращу оригінальну музику до “Мері Поппінс”.

Брати Шермани також створили музику для кількох атракціонів тематичного парку Disney.

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.