ЄС схвалив закон про обмеження викидів метану на імпорт газу

Джерело: Reuters

Країни Європейського Союзу схвалили закон про введення обмежень на викиди метану на імпорт нафти і газу в Європу з 2030 року, змушуючи міжнародних постачальників припинити витоки парникового газу.

Метан є основним компонентом природного газу, який країни спалюють на електростанціях і для опалення будинків. Він також є другою найбільшою причиною зміни клімату після вуглекислого газу та сприяє глобальному потеплінню.

Міністри країн ЄС остаточно схвалили закон на зустрічі в Брюсселі, лише Угорщина проголосувала проти.

З 2030 року ЄС запровадить “максимальні значення інтенсивності метану” для викопного палива, що надходить на європейський ринок. Європейська комісія розробить точні межі метану до цього часу.

Імпортерам нафти та газу, які порушують ліміт, можуть загрожувати фінансові штрафи. Обмеження, ймовірно, найбільше торкнуться великих постачальників газу, таких як США, Алжир і Росія. 

ЄС також вимагатиме від європейських виробників регулярно перевіряти свою діяльність на предмет витоків метану, а також забороняє більшість випадків спалювання та викиду в атмосферу.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.