У Камбоджі розслідують знущання туристів з мавп

Джерело: Associated Press

Камбоджійська влада почала розслідування випадків жорстокого поводження з мавпами на території стародавнього храму в Ангкорі.

Зазначається, що туристи, які приїжджають до одного з найбільших індуїстських храмових комплексів, активно взаємодіють із місцевими мавпами і фільмують цей процес. За даними камбоджійського офісу, що здійснює нагляд за археологічними пам’ятками Ангкора (APSARA), вже неодноразово фіксувалися випадки насилля з тварин.

Зокрема на одному з відео дитинча мавпи намагається вирватись від чоловіка, який тримає тварину за шию над бетонною цистерною і обливає її водою. Тоді як на іншому ролику людина торкається статевих органів самця макаки.

“Мавпи мали би мешкати в дикій природі, де вони і повинні жити, але зараз з ними поводяться, як з домашніми улюбленцями. Туристи створюють контент, щоб заробляти гроші, залучаючи глядачів на YouTube, а для нас це дуже велика проблема”, – наголосив Лонг Косал, речник APSARA.

У зв’язку з цим APSARA спільно з міністерством сільського господарства розпочали розслідування, в межах якого збиратимуть докази для подальшого судового розгляду.

Зазвичай відео включають тісну взаємодією з мавпами, що порушує їхній особистий простір. Також, попри заборону на годування, туристи приносять тваринам їжу.

Мавпи, які очікують на ласощі, але не отримують їх, стають більш агресивними і небезпечними для відвідувачів.

Натомість блогер Іум Даро стверджує, що жодного разу не був свідком насилля над мавпою. Чоловік не бачить проблеми в тому, що заробляє на життя зйомкою тварин.

“Мавпи тут доброзичливі. Після фотографування ми даємо їм їжу – це ніби плата за те, що тварини дають можливість себе сфотографувати”, – переконаний він.

  • У Таїланді, у місті Лопбурі, тисячі мавп розділилися на дві ворогуючі “банди”, що змусило поліціянтів озброюватися рогатками та транквілізаторами для боротьби з небезпечними приматами. Останніми роками Лопбурі став відомий своєю популяцією мавп, що вийшла з-під контролю: інколи вони навіть захоплюють порожні будівлі.

Експорт нафтопродуктів з РФ відновився у першій половині вересня завдяки зростанню потоків дизельного пального та мазуту на тлі покращення темпів переробки.

Речник ЦАХАЛ контр-адмірал Даніель Хагарі повідомив журналістам, що ізраїльські ВПС “продовжують працювати на повну потужність і сьогодні ввечері також продовжуватимуть завдавати потужних ударів на Близькому Сході, як це було впродовж минулого року”.

У міноборони РФ поінформували, що російська влада розпочала підготовку до масового відправлення підсудних на повномасштабну війну проти України.

Кандидат на посаду президента США від республіканців Дональд Трамп хоче відставки віцепрезидентки Камали Гарріс та закликав оголосити їй імпічмент.

У Великій Британії на аукціоні продали пасмо волосся піонерки медсестринства Флоренс Найтінгейл за понад 3,6 тисячі фунтів стерлінгів.