У США померла стюардеса, яка провела 67 років у небі

Джерело: ABC news та The Guardian

У США у віці 88 років померла легендарна стюардеса Бетт Неш, яка протягом 67 років була “прив’язана до неба”.

Бетт Неш не просто працювала у цій сфері, але й стала її символом. Вона розпочала свою кар’єру в 1957 році в авіакомпанії Eastern Airlines, і попри зміни у світі й в авіаційній індустрії, продовжувала свою діяльність аж до останнього дня життя.

Фото: Boston Globe/Getty Images

Особливою рисою її кар’єри стала відданість своїй родині. Жінка літала між Вашингтоном і Бостоном, щоб проводити час з родиною і піклуватися про свого сина, який потребував особливої уваги через синдром Дауна.

У 2022 році вона була відзначена Книгою рекордів Гіннеса за найбільший у світі досвід роботи стюардеси. Протягом багатьох років Бетт не лише обслуговувала пасажирів, але й надихала покоління бортпровідників.

За її словами, причиною її пристрасті до авіації стала романтика польотів, яку вона відчула вперше ще у свої 16 років.

Щодо пам’яті Бетт Неш висловилися авіакомпанія American Airlines та Асоціація професійних бортпровідників.

“Ми сумуємо з приводу смерті Бетт Неш, яка майже сім десятиліть із теплом піклувалася про наших клієнтів у повітрі. Бетт надихнула покоління бортпровідників. Лети високо, Бетт”, – ідеться в повідомленні авіакомпанії в соцмережах.

Попередньо їй був поставлений діагноз раку молочної залози, що стало причиною її відходу з цього світу.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.