У Великій Британії під час авіашоу розбився легкомоторний літак

Джерело: Daily Mail

Британський винищувач часів Другої світової війни Spitfire розбився в полі під час заходу “Битва за Велику Британію” в Конінгсбі, графство Лінкольншир.

“Служби екстреної допомоги прибули після повідомлень про падіння літака в полі орієнтовно о 13.20. Вважається, що це був літак із одним пасажиром”, – заявив речник поліції Лінкольншира.

Також до місця аварії направили рятувальний гелікоптер.

Правоохоронці попросили автомобілістів уникати цього району та шукати інших маршрутів для своїх подорожей.

За даними агенції, літак брав участь у меморіальному заході “Битва за Велику Британію”.

Літак типу Supermarine Spitfire, як зазначається, використовувався як до, так і після Другої світової війни.

Рівно 20 531 одиницю Spitfire було збудовано між 1939 і 1948 роками, багато з яких відрізнялися за функціями та типами двигунів.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.