На Бахмутському напрямку без суттєвих змін: ворог в обороні – Маляр

Джерело: Ганна Маляр/Telegram

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що станом на 9 липня на східному та південному фронтах ситуація не зазнала суттєвих змін. Ситуація не зазнала суттєвих змін, на Авдіївському, Мар‘їнському, Куп‘янському, Лиманському напрямках тривають гарячі бої.

Тоді як на Бахмутському напрямку ворог в обороні. Маляр зазначила, що на південному флангу є певне просування наших військ, одначе на північному флангу бої без зміни положень.

На півдні також тривають запеклі бої, зокрема на напрямках наступу наших сил оборони – Мелітопольському та Бердянському.

Як пояснила заступниця міністра, триває процес закріплення на досягнутих рубежах.

Наші проводять аеророзвідку місцевості, займаються розмінуванням місцевості та наносять вогневе ураження артилерією по виявленим цілям противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби, в готовності до продовження наступальних дій. Активна робота Сил оборони таврійського напрямку триває, – наголосила Маляр.

Раніше у Генштабі повідомили, що противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 27 бойових зіткнень.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт.