У Польщі в ДТП загинули двоє українських підлітків

Джерело: РАР

У Польщі внаслідок аварії загинули двоє українських підлітків. Вони втікали від поліції на авто на швидкості близько 150 км/год та врізалися у дерево.

За даними агенції, загинув 16-літній підліток з України та його 17-річний пасажир. Інцидент трапився в ніч на 29 травня на головній магістралі Ґданська – проспекті Перемоги.

Поліція намагалася зупинити авто Audi A4 в місті Вейгерові, що за 40 км від Ґданська, однак водій не зупинився. Розпочалася погоня зі світловими та звуковими сигналами поліцейських машин, яка закінчилася смертю водія та важкими травмами його 17-річного пасажира. Невдовзі він помер у лікарні. Обидва хлопці – громадяни України.

“Водій на великій швидкості втікав вулицями Ґдині, Сопота і Ґданська, потім втратив контроль над кермуванням, врізався в дерево, внаслідок чого авто перекинулося”, – розповіла речниця поліції Ґданська Каріна Камінська.

За даними правоохоронців, водій їхав на швидкості близько 150-160 км/год, при тому, що у Польщі максимально дозволена швидкість руху авто в місті – 50 км/год. 40-кілометрову відстань від Вейгерова до Ґданська підліток подолав за 20 хв. Автомобіль перетинав перехрестя на червоне світло та створював небезпеку на дорозі.

Фото: РАР

“Водій Audi намагався зіштовхнути поліціянтів з дороги, змінивши смугу руху, тим самим змусивши їх різко загальмувати. Погоня закінчилася в Ґданську, де водій Audi, ймовірно, бажаючи уникнути зіткнення з іншим водієм, не впорався з керуванням, його занесло і він врізався в дерево, після чого його автомобіль перекинувся”, – уточнили в поліції.

В середу, 3 липня, президент Росії Володимир Путін прибув до Казахстану на саміт ШОС та для декількох двосторонніх зустрічей, у тому числі з лідерами Китаю та Туреччини.

Протягом минулої доби, 2 липня, по всій лінії фронту зафіксовано 158 бойових зіткнень.

За даними ЗМІ, на саміті НАТО у Вашингтоні Україні відмовлять у швидкому вступі до Альянсу, посилаючись на велику корумпованість всередині країни.

За даними європейських посадовців, Китай та Росія спільно розробляють новий ударний безпілотник, схожий на іранські “шахеди”, якими РФ активно атакує Україну.

В Україні триває 861-ша доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 546 тисяч осіб.