ЗСУ навмисно сповільнюють темпи наступальних операцій – ISW

Джерело: Інститут вивчення війни

Під час свого контрнаступу українські військові навмисно дотримуються уповільненого темпу просування. Це робиться з метою збереження їх власного бойового ресурсу та виснаження російської армії.

Зазначається, що 9 липня Сили оборони України провели наступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту.

“Українські офіційні особи повідомили, що ЗСУ продовжують вести контрнаступальні операції на Бердянському та Мелітопольському напрямках”, – йдеться у звіті.

При цьому, за словами командувача Сухопутних військ ЗСУ генерала-полковника Олександра Сирського, українські сили успішно продовжують наступ на Бахмутському напрямку.

Міноборони РФ, а також російські мілблогери повідомляють, що ЗСУ проводили атаки у західній частині Запорізької області і були “націлені на тилові позиції, склади та інфраструктуру”.

Своєю чергою, інформацію щодо блокування противника на півдні та сході країни підтвердили і українські військові посадовці.

За інформацією видання Wall Street Journal, українські військові намагаються послабити оборону росіян перед звільненням території за рахунок сповільнення темпів наступу. Вони зосереджені на витісненні російських підрозділів.

На думку аналітиків, нинішній темп українського контрнаступу вказує на навмисні зусилля щодо збереження бойової міці Сил оборони та “виснаження російської живої сили та техніки за рахунок повільнішого просування”.

Водночас фахівці наголошують, що просування ЗСУ на добре підготовлені позиції ворога ускладнюється нестачею бронетехніки, а відсутність переваги Сил оборони в повітрі є одним із факторів, що сповільнюють контрнаступ.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у суботу, 7 вересня, пообіцяла непохитну підтримку України.