«Проголосуй, будь ласка, за Марію»: МВС попередило про нову шахрайську систему

Джерело: МВС України

Правоохоронці попередили про нову шахрайську систему, за допомогою якої зламують особисті Telegram-акаунти користувачів.

Нова схема полягає у розповсюдженні у месенджерах повідомлень з наступним текстом:

“Проголосуй, будь ласка, за Марію у конкурсі танців”.

Разом з повідомленням додається посилання на “голосування”. Однак, попереджують фахівців, після переходу за вказаним посиланням користувач втратить доступ до свого акаунту у Telegram.

З привласненого акаунта шахраї розсилають повідомлення контактам користувача з проханням переслати значну суму коштів.

Відтак правоохоронці закликають українців бути обережними та дотримуватись наступних правил:

  • не переходити за посиланням
  • не вводити персональні дані для “голосування”
  • заблокувати невідомий абонент

“Аферисти розсилають безліч варіантів, аби ввести оману громадян та привласнити їх дані. Тому будьте обачними та не дайте себе ошукати”, – наголосили правоохоронці.

УЄФА дискваліфікував турецького футболіста Меріха Демірала на дві гри через суперечливий жест рукою, зроблений захисником під час перемоги Туреччини на Євро-2024 проти Австрії.

Італійський архієпископ Карло Марія Вігано, колишній папський посол у Сполучених Штатах, який став ультраконсервативним критиком Папи Франциска, був відлучений від церкви за розкол.

У п’ятницю новообраний прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер оголосив склад уряду.

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко приїхав на Донеччину та передав українським захисникам сотні дронів, засоби окопного РЕБ та іншу техніку. 

Болгарські археологи цього тижня під час розкопок у давньоримській каналізації натрапили на добре збережену мармурову статую, що зображає грецького бога Гермеса.