Українку, яка на початку окупації радила росіянам класти насіння до кишень, планують судити за «екстремізм»

Джерело: “Кавун.City“.

Світлану Панкову з Генічеська (Херсонська область), яка на початку російського повномасштабного вторгнення радила військовим РФ покласти до кишень насіння соняшника чи квітів, щоб ті проросли, коли їх ліквідують, утримують в полоні. ФСБ РФ порушило проти неї кримінальну справу за статтею “екстремізм”.

Відео за участі жінки облетіло всю Україну, згодом їй стали присвячувати різноманітні патріотичні малюнки у мережі.

“Ви прийшли на мою землю, ви − окупанти і з цієї миті прокляті. Покладіть собі в кишеню насіння соняшника чи квітів, щоб вони проросли, коли ви тут поляжете!” − казала Світлана Панкова.

За даними видання, нині українка перебуває у російському полоні. ФСБ планує відправити її до Росії, щоб провести суд за статтею “екстремізм”.

Росіяни змусили її просити вибачення на камеру через слова, сказані півтора року тому. Видання підкреслило, що місцеві не вірять цим вибаченням, оскільки військові РФ катують і принижують полонених, щоб отримати “необхідні їм слова”

За словами місцевих, охочих здати Світлану Панкову було достатньо.

 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.