В Австрії покажуть фільм «Я, «Побєда» і Берлін», створений за мотивами повісті Скрябіна

Фото: Держкіно

Джерело: Держкіно

В Австрії стартує кінотеатральний прокат українського фільму “Я, “Побєда” і Берлін”, створеного за мотивами однойменної повісті Кузьми Скрябіна.

“Пригодницька комедія “Я, “Побєда” і Берлін”, режисерки Ольги Ряшиної, починає прокат в Австрії. Покази стрічки розпочнуться 31 травня”, – повідомили у Держкіно.

Стрічка занурює глядача в атмосферу 90-х – епоху молодості Кузьми: музику, картатий кричущий стиль та романтичні сподівання молоді. Особливою родзинкою картини є культова музика Скрябіна.15 каверів від 15 зіркових українських виконавців.

За сюжетом звичайний хлопець, музикант-початківець Кузьма, за три дні до запланованого концерту вирушає зі своїм другом Бардом до Берліна на старій “Побєді”. Там він хоче обміняти раритетну автівку на омріяний шестисотий “Мерседес” у відомого колекціонера. Кузьма обіцяє своїй коханій дівчині Барбарі повернутися додому на крутій тачці, а хлопцям з гурту – обов’язково встигнути на виступ. Але вже з перших хвилин подорожі стає зрозуміло – усе пішло шкереберть.

Це історія про становлення музиканта, пошуки себе, дружбу та шлях до мрії, сповнений карколомними пригодами.

Кузьму у фільмі зіграв український актор Іван Бліндар.

Загальноукраїнська прем’єра фільму на великих екранах відбулася 14 березня.

Довідково. “Я, “Побєда” і Берлін” – літературний дебют українського співака та шоумена Андрія Кузьменка, лідера гурту “Скрябін”, видана видавництвом “Фоліо” у 2006 році. До збірки увійшли дві повісті: “Я, “Побєда” і Берлін” та “Місто, в якому не ходять гроші”, а також тексти відомих пісень гурту “Скрябін”. Книжку можна віднести до жанру “пригоди та гостросюжетний трилер”. У серпні 2020 року розпочалися зйомки фільму “Я, “Побєда” і Берлін” у Львові. Був запланований вихід у прокат фільму навесні 2022 року, проте реліз перенесли.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.