В ДТЕК показали наслідки атаки РФ на одну з українських ТЕС (Фото)

Джерело: ДТЕК

В ДТЕК показали наслідки сьогоднішньої російської атаки на одну з українських теплоелектростанцій.

“Так виглядають наслідки атаки ворога на одну з ТЕС ДТЕК. Пожежа площею 400 квадратних метрів. 33 одиниці спецтехніки задіяно. Все, що можемо показати станом на зараз, хоча реальність набагато страшніша. Дякуємо рятувальникам за вашу роботу на межі людських можливостей”, – написали в компанії.

Нагадаємо, що під час масованої ракетної атаки у ніч на 1 червня росіяни серйозно пошкодили дві теплоелектростанції компанії ДТЕК.

За повідомленням компанії, внаслідок атаки суттєвих пошкоджень зазнало обладнання ТЕС.

Зараз на місці влучань працюють енергетики, аби ліквідувати наслідки.

У ДТЕК наголосили, що це вже вшосте за 2,5 місяці російська армія б’є по українських ТЕС.

“З початку повномасштабного вторгнення теплоелектростанції ДТЕК були обстріляні понад 180 разів. За цей період від обстрілів на станціях 51 працівника було поранено, троє енергетиків загинуло”, – повідомили у компанії.

Зауважимо, що за даними міністра енергетики України Германа Галущенка, цієї ночі росіяни вдарили по енергооб’єктах у п’яти українських областях.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.