Путін заповнив ЄС фейковими новинами в Telegram, – Bloomberg

Джерело: Bloomberg

Віцепрезидентка Європейської комісії з цінностей і прозорості Віра Йоурова заявила, що Президент РФ Володимир Путін та “інші ворожі актори” можуть зловживати відсутністю регулювання платформи Telegram для поширення фейкових новин у східних країнах Європейського Союзу.

Telegram належить росіянину, який виїхав з країни десять років тому. Йоурова заявила, що ця платформа є “проблемою” й у Telegram активно поширюють дезінформацію, “особливо в східних країнах-членах, де є російськомовна меншина”.

У відповіді на звинувачення прессекретар Telegram Ремі Вон заявив, що компанія дотримується санкцій ЄС, блокуючи доступ до таких каналів, як RT, Sputnik і NewsFront.

Вон сказав, що Telegram не використовує алгоритми для просування сенсаційного контенту серед користувачів і вони отримують лише ту інформацію, на яку вони самі вирішили підписатися.

На початку цього року набув чинності закон про цифрові послуги, який дозволяє ЄС штрафувати основні платформи на суму до 6% глобальних річних продажів у разі виявлення порушень, або забороняти повторним порушникам в’їзд до ЄС.

В Telegram є багато прокремлівських облікових записів, які поширюють дезінформацію. Нещодавно стало відомо, що офіцери російської розвідки використовували платформу для вербування злочинців до проведення диверсій у європейських столицях.

Більш як третина громадян РФ виправдовує гіпотетичне застосування ядерної зброї у війні проти України.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 4 липня. З початку доби відбулося 130 бойових зіткнень.

На майбутньому саміті НАТО, котрий відбудеться у Вашингтоні з 9 по 11 липня, країни Північноатлантичного альянсу представлять план зміцнення ВПК.

Західного озброєння досі не вистачає на потенційні можливості України у мобілізаційних ресурсах.

Президент Словаччини Петер Пеллегріні повідомив, що його країна збільшить постачання електроенергії в Україну вже восени у межах допомоги на тлі безперервних російських обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури.