FPV-дрони, «Мавіки», човни: Порошенко спорядив нову партію техніки на фронт

Джерело: “ЄС”

Під час чергової поїздки на Одещину та Миколаївщину лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко передав батальйону спецпризначенців, а також морпіхам, артилеристам і зв’язківцям велику партію техніки.

Мар’яна Ніцевич, яка зараз воює у складі батальйону спеціального призначення, а до повномасштабного вторгнення була активною волонтеркою ГО “Справа громад”, працювала у приймальні депутата Київради від “Євросолідарності”, військового Олександра Погребиського, показала нову партію техніки від Порошенка.

Фото: “ЄС”

“Ви тільки подивіться на цю красу. На майже 19 мільйонів гривень. Уявляєте масштаб? Море дефіцитних коліс, FPV, Мавіки, ДБЖ, ванільні цукорки, і чооовниии. І все це тепер наше і морпіхів”, – зазначила військова.

Вона також зауважила, що такі зустрічі – це велика морально-психологічна підтримка.

Фото: “ЄС”

“На Миколаївщині зібралась крута компанія – представники морської піхоти, Повітряних сил та ССО. Саме ці підрозділи за два роки повномасштабного вторгнення “навели шуму” в Чорному морі. росіяни у примарних снах бачили, як перетворили українське море на власне внутрішнє озеро, з якого зручно обстрілюють наші мирні міста. Але завдяки зусиллям цих славетних бригад Чорне море для орків тепер – болото, в якому вони загрузли, борсаються і, врешті-решт, тонуть”, – прокоментував Порошенко.

Фото: “ЄС”

За словами п’ятого президента, це вже 11-тий вантаж допомоги, привезений підрозділам.

“Наші воїни отримують 6 моторних човнів “Whaly”, 300 FPVшок, 10 Мавіків, декілька десятків “Ванільних цукорків” і багато шин на різні типи вантажівок. Цього має вистачити, щоб повністю “взути” 71 автівку”, – розповів він.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.