Українська розвідка підтвердила ліквідацію російського командира, який обстрілював «Калібрами» Україну

Джерело: Головне управління розвідки МО України у Telegram.

Українська розвідка підтвердила, що ліквідовано командира підводного човна “Краснодар” Чорноморського флоту МВФ РФ Сергія Ржицького у Краснодарі. Чоловік причетний до ракетних обстрілів України.

За даними ГУР, 10 липня росіянин вийшов на пробіжку у парку культури й відпочинку ім. 30-річчя Перемоги. По ньому здійснили сім пострілів з пістолета Макарова близько 06:00.

Чоловік помер на місці від вогнепальних поранень.

“Через рясний дощ в парку було безлюдно, тож немає свідків, які могли б повідомити деталі або упізнати нападника”, — додали у розвідці.

Довідка. Підводний човен “Краснодар” — один з шести підводних човнів проєкту “Варшавянка” у складі Чорноморського флоту РФ. Один підводний човен здатний нести до чотирьох крилатих ракет типу “Калібр”.

Ржицький щонайменше з 2006 року проживав у Севастополі. Капітан 2-го рангу деякий час був командиром підводного човна “Алроса”, але відправки судна на модернізацію — його було призначено командиром “Краснодару”.

  • Російські окупаційні війська намагаються інформаційно ізолювати тимчасово захоплені території й забороняють місцевим спілкуватися з жителями підконтрольної Україні території.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.