Threads набрала вже 100 мільйонів користувачів за 5 днів з моменту запуску

Джерело: Reuters.

Нова соцмережа Threads з 6 липня набрала вже 100 мільйонів користувачів. Застосунок обігнав популярний чат-бот на основі штучного інтелекту ChatGPT, оскільки набрав стільки користувачів швидше.

В аналізі UBS йдеться, що динаміка долучення користувачів була набагато вищою, ніж ChatGPT, що належить OpenAI. До цього нейромережа була найшвидше зростаючою споживчою програмою в історії приблизно через два місяці після свого запуску.

Threads є прямим конкурентом Twitter, який станом на липень 2022 року мав майже 240 мільйонів щоденних активних користувачів.

10 липня новий генеральний директор Twitter Лінда Яккаріно написала, що застосунок минулого тижня мав “найбільший день використання” з лютого. Подробиць щодо цього не надали.

У Twitter є й інші конкуренти — Mastodon, Bluesky, Truth Social і T2 тощо. Утім соцмережі залишаються відносно невеликими, зокрема Mastodon має близько 7,7 мільйона користувачів.

Більше про Threads

Новий застосунок став допоміжним продуктом Instagram. Завдяки цьому соцмережа отримала вбудовану аудиторію з понад 2 млрд користувачів, що своєю чергою позбавило нову платформу від необхідності починати з нуля.

Керівник Instagram Адам Моссері сказав користувачам, що Threads створили для “відкритої та дружньої платформи для розмов”. Від початку появили інформації про Threads фахівці припускали, що платформа стане конкурентом для Twitter. Зокрема вона потенційно може переманити користувачів, які незадоволені останніми змінами, особливо обмеження кількості переглядів. У Twitter Ілона Маска налічується 237,8 мільйона користувачів станом на липень 2022 року.

Додаток Threads можна завантажити у понад 100 країнах, включаючи Велику Британію і США. У країнах ЄС його поки не можна завантажити через певні нормативні проблеми. Крім того, Threads всього лише за декілька годин охопила 1 млн активних користувачів, обігнавши чат-бот ChatGTP зі штучним інтелектом від компанії OpenAI.

Зі свого боку Twitter пригрозив Meta Platforms подати до суду через Threads. Її звинуватили у тому, що вона начебто прийняла на роботу колишніх працівників Twitter.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.