Під час заколоту Пригожина ПВК «Вагнер» мала намір захопити ядерну зброю, розміщену на базі «Воронеж-45»

Джерело: Reuters

24 червня, коли підрозділи ПВК “Вагнер” розпочали заколот та рухалися до Москви, частина військових машин поїхала в напрямку укріпленої російської армійської бази, де зберігається ядерна зброя.

Голова військової розвідки України Кирило Буданов в ексклюзивному інтерв’ю заявив, що “Вагнер” пішов набагато далі та добрався до ядерної бази Воронеж-45. Він зазначив, що їхній намір полягав у тому, щоб отримати невеликі ядерні пристрої радянських часів.

“Тому, що якщо ви готові боротися до останнього, то це один з об’єктів, який значно підвищує ставки”, – сказав Буданов.

Єдиною перешкодою між ПВК “Вагнер” і ядерною зброєю, за словами Буданова, були двері до ядерного сховища. 

“Двері сховища були зачинені, і вони не потрапили в технічну частину”.

Джерело, близьке до Кремля, підтвердило частину розповіді Буданова. 

“Їм вдалося потрапити в зону особливого інтересу, в результаті чого американці захвилювалися через те, що там зберігаються ядерні боєприпаси”, – зазначено в повідомленні.

 Внаслідок російського удару по Малокатеринівці на Запоріжжі 20 серпня, у лікарні перебувають шестеро дітей віком від 11 до 17 років.

Станом на 16:00 21 серпня кількість бойових зіткнень зросла до 54. Найбільша активність ворога на Покровському напрямку. Крім того, російські війська завдали 17 авіаційних ударів з використанням 27 керованих бомб по Курщині.

16 серпня Головне управління розвідки атакувало дронами російську авіабазу “Саваслейка”, знищивши три літаки та пошкодивши ще п’ять. 

Агентка ФСБ, яка коригувала російські ракети С-300 та Х-22 на Харків, отримала 16 років тюрми завдяки доказам СБУ.

Розслідування компанії Recorded Future, яка проводить розвідку загроз, свідчить, що мережа CopyCop за місяць опублікувала 19 тисяч неправдивих текстів, зокрема й про російсько-українську війну.