У РФ вперше вразили новітній винищувач Су-57 — розвідка

Джерело: ГУР з посиланням на супутникові знімки стоянки літака на аеродромі

8 червня на аеродромі “Ахтубінськ” в Астраханській області РФ, що за 589 кілометрів від лінії фронту, було уражено багатоцільовий винищувач Су-57 держави-агресора.

Розвідка повідомляє, що на знімках видно, як 7 червня Су-57 ще цілий, а вже 8 червня біля нього з’явилися вирви від вибуху та сліди пожежі, що виникла внаслідок вогневого ураження.

Це перший випадок ураження Су-57 в історії.

Фото: ГУР

Довідка. Су-57 ― найсучасніший винищувач Москви, здатний використовувати ракети Х-59 та Х-69 для ударів. Повітряно-космічні сили Росії мають на озброєнні лише кілька таких бойових літаків.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.