Польща посилить кордон з Білоруссю військовою поліцією

Джерело: Польське радіо

Службовці польської військової поліції долучаться до патрулювання кордону країни з Білоруссю. За повідомленнями ЗМІ, військові поліцейські Польщі будуть співпрацювати з солдатами, які вже здійснюють службу на польсько-білоруському кордоні.

Очікується, що таке спільне патрулювання розпочнеться протягом найближчих кількох днів.

За інформацією ЗМІ, рішення про залучення військової поліції для посилення кордону є ініціативою командира цього формування — полковника Томаша Кайзера. Він мав запропонувати цей крок віцепрем’єру-міністру та голові Міністерства оборони країни Владиславу Косіняку-Камишу.

Інформацію також передали прем’єр-міністру Дональду Туску.

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Міністерство юстиції США відкрило кримінальні звинувачення проти трьох іранських оперативників, підозрюваних у зламі президентської кампанії Дональда Трампа та поширенні викраденої інформації в ЗМІ.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська. 

Станом на 20:00 28 вересня внаслідок авіаційного удару РФ по Сумах вже відомо про десять загиблих та 22 поранених.

Служба безпеки України затримала на хабарі директора з контрольно-ревізійної роботи АТ “Енергоатому”.