Міністерка оборони Нідерландів з візитом прибула до України

Джерело: Денис Шмигаль/Facebook

10 червня глава Міноборони Нідерландів Кайса Оллонґрен з неоголошеним візитом прибула до України.

Шмигаль провів зустріч з Оллонґрен у Києві. Він висловив вдячність Нідерландам “за підтримку в посиленні української протиповітряної оборони”. Також відзначив ініціативу Нідерландів щодо спільного з партнерами постачання Україні ЗРК Patriot.

Окрім того, глава уряду висловив сподівання на якнайшвидшу передачу літаків F-16, які допоможуть захистити людей та інфраструктуру.

Сторони обговорили спільні оборонні виробництва та обмін технологіями, а також Глобальний саміт миру у Швейцарії. Українська сторона цінує те, що Нідерланди будуть представлені на найвищому рівні.

Ще одна важлива тема — євроатлантична інтеграція України. Покладаємось на активну адвокацію Нідерландів у подальшій роботі з ключовими партнерами Альянсу щодо всебічної підтримки нашої держави, — додав Шмигаль.

Варто зауважити, що Кайса Оллонґрен однією з перших підтримала право України бити по об’єктах на території Росії. З такою заявою вона виступила перед зустріччю міністрів оборони країн ЄС у Брюсселі.

За словами Оллонґрен, Україна може використовувати всі засоби для оборони, аби відновити свою територіальну цілісність.

Вона додала, що зараз Україна веде боротьбу “зі зв’язаною за спиною однією рукою”.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.