Уряд виділив понад 140 млн гривень на виплату допомоги полоненим

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Кабінет міністрів України виділив понад 140 мільйонів гривень на виплату допомоги українцям, які повернулися з полону, та родинам тих, хто досі перебуває в полоні.

Відтак, 140,3 мільйона гривень виділено з резервного фонду держбюджету на фінансову допомогу особам, які повернулися з полону, а також сімʼям тих, хто досі перебуває в полоні. Відповідне розпорядження ухвалено на засіданні Кабміну 11 липня.

Зокрема, документом передбачається 111,3 мільйона гривень на надання щорічної державної грошової допомоги родинам політв’язнів, цивільних заручників і військовополонених. Вона виплачується у розмірі 100 тисяч гривень за кожен рік перебування таких осіб у місцях несвободи.

Крім того, 29 мільйонів гривень будуть спрямовані на виплату по 100 тисяч гривень одноразової державної грошової допомоги звільненим із полону.

Кошти на банківські рахунки зазначених осіб перераховуватиме Мінреінтеграції.

Речник оперативного угруповання “Хортиця” Назар Волошин заявив, що українські позиції поблизу мікрорайону Канал у Часовому Яру знищені, тому тримати війська там надто небезпечно.

Російські балістичні ракети б’ють по українських авіабазах, що потенційно створює небезпеку для наданих у майбутньому західних винищувачів F-16.

Український ведучий та актор “Кварталу 95” Руслан Ханумак під час війни виїхав з України до США.

Заслухали доповідь Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського щодо ситуації на фронті.

4 липня російська армія атакувала ракетами цивільну припортову інфраструктуру на Одещині. Внаслідок цього одна людина загинула, а семеро отримали поранення.