Вперше в історії війни: ССО уразили новітню станцію зв’язку РФ

Джерело: Командування Сил спеціальних операцій ЗСУ

Оператори Сил спеціальних операцій вперше в історії війни уразили новітню станцію зв’язку військ РФ.

Ідентифікували ворожу цифрову радіорелейну станцію Р-416ГМ оператори 3-го полку ССО під час роботи на одному з напрямків.

Армія РФ взяла на озброєння Р-416ГМ у 2018 році. Станція допомагає підвищити ефективність роботи підрозділів радіорелейного зв’язку в польових умовах.

“По ворожій цілі наші оператори завдали вогневого ураження однією з новітніх розробок, яка поступила на озброєння ССО. У результаті влучної роботи станцію Р-416ГМ уражено. Відтак порушено зв’язок між командним пунктом та підрозділами армії терористів”, – повідомили у ССО.

Зазначається також, що ця станція Р-416ГМ – перша, що уражена українськими військовими за час війни.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 25 жовтня, заявив, що планує залучити українців до розробки внутрішнього Плану перемоги.

Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що шість керівників обласних та спеціалізованих прокуратур написали заяви на звільнення.

Бейонсе з’явиться з кандидаткою у президенти США Камалою Гарріс на мітингу в Х’юстоні в п’ятницю, 25 жовтня, згідно з близькими до її кампанії джерелами.

Рідкісну друковану копію дитячої історії Антуана де Сент-Екзюпері “Маленький принц” планують продати за 1,25 мільйона доларів.

У п’ятницю, 25 жовтня, Північна Корея заявила, що будь-який крок щодо направлення своїх військ для допомоги Росії у війні проти України “відповідатиме міжнародному праву”. Однак країна так і не підтвердила відправку військ.