Папа Римський виступив проти ШІ – понтифік вже готує звернення до G7

Джерело: Vatican News

Папа Римський Франциск готує офіційне звернення до G7 (“Великої сімки”) з приводу використання штучного інтелекту. Понтифік планує виступити із відповідною промовою в Італії 14 червня. До речі, він буде першим представником Ватикану, котрий візьме участь у саміті організації.

Головна мета Франциска – привернути увагу до “безконтрольного використання ШІ” , тому ця подія має всі шанси набути розголосу.

За словами понтифіка, штучний інтелект – технологія без людських цінностей, а, отже, не може неконтрольовано розвиватися. На його думку, ШІ може бути небезпечним, зокрема впливати на політику.

 

 

 

Збірна Грузії зіграє проти Іспанії у матчі 1/8 фіналу Євро-2024 з футболу. Переможець зіграє з Німеччиною у чвертьфіналі.

Росія боїться відкритої війни проти Заходу, тому активно веде гібридну кампанію – численні підпали, кібератаки, замахи і вбивства. Експерти стверджують, що це тільки початок.

Синоптикиня Наталка Діденко попередила, що завтра, 1 липня, Україна буде однією з найспекотніших країн Європи.

У Києві в суботу, 29 червня, відбувся молитовний сніданок під патронатом Президента України Володимира Зеленського. Його відвідали 836 осіб із 15 країн світу, зокрема представники 12 конфесій. Проте представників опозиції не було запрошено.

У Великій Британії активісти “Led by Donkeys” вивісили плакат із зображенням російського президента Володимира Путіна за спиною лідера правої популістської партії Reform UK Найджела Фараджа, через що політик вимушено перервав виступ на передвиборчому мітингу.